+32 (0)16 20 57 26 CONTACT
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Blog

Gegoten trap met natuursteen bekleden

Door Hugo Kwanten 1 december 2017

Bij Ceralith NV heeft u de mogelijkheid om uw trappen in blauwe steen op maat te laten produceren in China of uw standaardtreden rechtstreeks aan te kopen tegen zeer lage importprijzen.

Voor de bekleding van uw betonnen trap kunnen wij u helpen met blauwe steen, meer bepaald chinese hardsteen.

Het kiezen van uw trapbekleding is één zaak, het plaatsen van blauwe steen op uw trap is een andere zaak…

Waarom zou je nog een steen op de muur plaatsen?

Door Hugo Kwanten 7 november 2017

Vele strakken gebouwen hebben scheidngsmuren met een rollaag erop en dat is het. Dan zie je vaak na enkele jaren dat de voegen tussen de stenen op de muur wegregenen en zwarte strepen zichtbaar worden. Wat nu gedaan? Eerst kiest men vaak voor herinvoegen van deze stenen op de uitgeregende muur. En waarom dan geen steen op de muur leggen?

Voor weinig geld krijg je met  Chinese hardsteen muurafdekkers een duurzame oplossing. Eenmaal deze steen op de muur gelegd, bent u voor generaties van de zorgen af.

Vietnamese hardsteen onderhouden

Door Hugo Kwanten 28 januari 2014

Hoe onderhoudt men de Vietnamese hardsteen?

Hoe wordt Vietnamese hardsteen geplaatst?

Door Hugo Kwanten 20 januari 2014

Voor de plaatsing van Vietnamese hardsteen gaan we te werk zoals bij de meeste natuursteensoorten:

Wat kenmerkt de Vietnamese hardsteen en waarvoor wordt het gebruikt?

Door Hugo Kwanten 13 januari 2014

Al sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw, kennen we de Vietnamese hardsteen in onze contreien.

In feite gaat het om de grijze tot zwarte kalksteen van Than Hoa.

Chinese hardsteen plinten

Door Hugo Kwanten 16 december 2013

Worden plinten in Chinese hardsteen formaat 60 cm x 8 cm x 1 cm of 40 cm x 8 cm x 1 cm enkel op de vloeren van Chinese hardsteen 60 x 60 en 40 x 40 geplaatst?

 

De praktijk leert ons dat vele bouwheren de Chinese hardsteen plinten gebruiken op niet alleen de Chinese hardsteen maar ook op eiken parket, gepolijst beton en cementtegels. Bij vele herstellingen of normale uitvoeringen van keramische tegels, worden ze dan weer ingezet omdat de keramische tegels niet altijd een degelijke bijhorende plint bieden. In al die gevallen worden Chinese hardsteen plinten formaat 60 cm x 8 cm x 1 cm of 40 cm x 8 cm x 1 cm met het meeste gemak ingezet om een duurzame en onderhoudsarme vloerrandafwerking te bekomen.

Hoe natuursteen onderhouden?

Door Hugo Kwanten 12 december 2013

Het eerste wat vele klanten ons vragen wanneer ze natuursteen wensen aan te kopen, is of deze steen (bijvoorbeeld Chinese hardsteen) wel onderhoudsvriendelijk is.

Het antwoord is dat hij zich gedraagt zoals de meeste verzoete kalksteenvloeren en die laten gebruiksporen na. Dit uit zich bijvoorbeeld is het vormen van (tijdelijke!) vlekken en eventuele krasvorming.

 

Hoe kunnen we de krassen en vlekken in Chinese hardsteen weer wegwerken?

Hoe plaats je het best mozaïek?

Door Hugo Kwanten 4 december 2013

Kristalmozaïeken worden voornamelijk gebruikt om uw ruimte wat meer uitstraling te geven.
Het resultaat oogt prachtig, maar voor de plaatsing heeft u wat geduld en handigheid nodig.

Hoe vensterbanken plaatsen?

Door Hugo Kwanten 28 november 2013

Voordat er gedacht kan worden aan het plaatsen van de vensterbanken in Chinese hardsteen, afwerking verzoet, dienen enkele belangrijke voorzorgen genomen te worden.

 

Gaat het om nieuwbouw en springen de hoeken in, dan dienen de hoekprofielen hoger dan de Chinese hardsteen vensterbanken geplaatst te worden om de onnodige zaagwerken uit te sparen. De uitsparingen in de muren dienen ook mooi zuiver gemaakt te worden van alle stukadoorswerk. Verstandig is om ze groot genoeg te maken zodat de vensterbanken niet meer moeten uitgezaagd worden op de hoeken. Zorg nog voor een goede plaatsing van de isolatie en de waterkeringscherm in de spouwmuur. Vooral nooit contact maken met de Chinese hardsteen verzoete vensterbanken en de buitendorpels. Dit zou een koude brug geven met vochtvlekken als gevolg in huis.

Hoe tegels op tegels plaatsen?

Door Hugo Kwanten 13 november 2013

Door de toename van een grotere behoefte tot renoveren van de oudere woningen en de afname van nieuwbouw, overwegen bouwheren steeds vaker nieuwe tegels gewoon over de oude heen te plaatsen. Dit geeft niet alleen tijdswinst, maar verlaagt de totale kostprijs van bevloering doordat er minder gesloopt moet worden, er minder manuren zijn en er minder sloopafval moet afgevoerd worden. Dit kan voor appartementen en moeilijk bereikbare panden in de steden een doorslaggevend argument zijn.

 

Maar hoe plaatst u best tegels op een bestaande vloer?