Natuursteen vensterbank/raamdorpels voor buiten

Vensterbanken en raamdorpels in natuursteen en hardsteen vindt u bij Ceralith. Bij ons vindt u venstertabletten in de meest gangbare standaardmaten aan de scherpst mogelijke prijs.

Filters
Breedte
Lengte
Materiaal

Vensterbanken voor buiten/raampdorpels in hardsteen

Al onze vensterbanken in Chinese hardsteen zijn Geschuurd in korrel 220 aan de bovenzijde, lange kant en 2 kopse kanten. Onderaan zijn de dorpels voorzien van een druipgroeve die 3 cm voor het einde stopt. Ze vertonen geen bruine vlekken die eigen zijn aan tweede en derde keus. Onze eigen kwaliteitscontroleurs controleren alle vensterbanken vooraleer ze verpakt worden. Zo staan wij garant voor de kwaliteit.

Vensterbanken voor buiten: waarom kiezen voor natuursteen?

Vensterbanken in Chinese hardsteen geven een natuurlijk uitzicht aan uw woning. Ze vragen bovendien nauwelijks tot geen onderhoud, zijn gemakkelijk te plaatsen en verdragen de meest extreme weersomstandigheden. Om deze reden zijn onze vensterbanken en venstertabletten uiterst geschikt voor gebruik buiten aan uw woning.

Raamdorpels in blauwe steen

Voor een perfecte pasvorm kan u onze raamdorpels op maat maken. De randen kan u netjes afwerken met ons gratis schuurpapier met verschillende korrels. We geven u een kleine snelcursus in onze toonzaal over het behandelen van raamdorpels.

Hoe natuursteen vensterbanken voor buiten plaatsen?

Het correct plaatsen van natuursteen vensterbanken voor buiten vereist zorgvuldige planning en uitvoering om duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht te garanderen. De exacte richtlijnen zijn afhankelijk van het soort natuursteen, maar onze experts helpen u al graag op weg.

  1. Meet en plan:
    • Meet nauwkeurig de afmetingen van de vensterbank en plan de lay-out. Zorg ervoor dat de vensterbank goed past bij de stijl van het huis en de omgeving.
  2. Ondergrond voorbereiden:
    • Bereid de ondergrond voor door deze te egaliseren en te zorgen voor een stevige fundering. Afhankelijk van lokale bouwvoorschriften kan dit bijvoorbeeld een betonnen basis zijn.
  3. Lay-out markeren:
    • Markeer de locatie van de vensterbank op de muur met behulp van referentiepunten en lijnen.
  4. Tegellijm aanbrengen:
    • Breng geschikte buiten tegellijm of mortel aan op de ondergrond volgens de instructies van de fabrikant.
  5. Plaats de vensterbank:
    • Plaats de natuursteen vensterbank voorzichtig op de tegellijm of mortel, druk deze stevig aan en controleer met een waterpas of de vensterbank recht ligt. Plaats eventueel houten blokjes ter ondersteuning. Na een week kan u deze weer wegnemen en de opening dichten.
  6. Voegen vullen:
    • Nadat de lijm of mortel is uitgehard, vult u de voegen rondom de vensterbank met een geschikt voegmiddel. Zorg ervoor dat het voegmiddel geschikt is voor buitentoepassingen en bestand is tegen weersinvloeden.
  7. Afdichting:
    • Overweeg om een sealer of impregneermiddel op de natuursteen aan te brengen om deze te beschermen tegen weersinvloeden en vlekken. In de praktijk wordt dit voor een buitentoepassing minder frequent gedaan.
  8. Afwerking:
    • Verwijder overtollig voegmiddel van het oppervlak van de vensterbank terwijl het nog nat is.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe natuursteen vensterbanken/raamdorpels voor buiten onderhouden?

Om de schoonheid en duurzaamheid van uw natuurstenen vensterbanken voor buiten te behouden, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Onze experts delen hun tips en tricks graag met u.

  1. Reinig regelmatig: veeg de vensterbank regelmatig schoon om bladeren, vuil en ander organisch materiaal te verwijderen. Gebruik hiervoor een zachte borstel of bezem.
  2. Gebruik milde reinigingsmiddelen: reinig de vensterbank periodiek met een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen met zuren of schuurmiddelen.
  3. Voorkom opbouw van algen en mossen: voorkom de groei van algen en mossen door regelmatig schoon te maken en ervoor te zorgen dat de vensterbank goed wordt belucht en niet voortdurend in de schaduw ligt.
  4. Behandel vlekken onmiddellijk: behandel vlekken of gemorste vloeistoffen onmiddellijk om permanente schade te voorkomen. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.
  5. Sealen/impregneren: breng periodiek een sealer of impregneermiddel aan op de natuursteen. Dit beschermt de vensterbank tegen weersinvloeden en vlekken. De frequentie hangt af van het type natuursteen en de blootstelling aan elementen.
  6. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen: vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, zoals zuren of bleekmiddel of strooizout. Deze kunnen de natuursteen beschadigen.
  7. Voorkom krassen: wees voorzichtig met het plaatsen van harde of scherpe voorwerpen op de vensterbank om krassen te voorkomen.

Waar koop ik natuursteen vensterbanken voor buiten?

Natuursteen vensterbanken voor buiten kopen? Dat doet u bij Ceralith! Wij zijn gespecialiseerd in natuursteen zoals Chinese hardsteen. Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste vensterbanken aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen vensterbank voor buiten u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Titel

Go to Top