Waarom kiezen voor natuursteen?

Ceralith is uw specialist voor natuursteen, met een ruim aanbod aan Belgische, Chinese, en Vietnamese natuursteen.

Als duurzaam materiaal met een tijdloze uitstraling biedt natuursteen een heleboel interessante voordelen tegenover andere bouwmaterialen. Natuursteen is voor ons dan ook een vanzelfsprekende keuze bij het (ver)bouwen, van wand- en vloertegels tot vensterbanken, dorpels, boordstenen en gevelplinten. Ontdek waarom natuursteen ook voor uw (ver)bouwproject de beste keuze is.

Duurzaamheid en levensduur

Natuursteen staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en lange levensduur. Het is – als natuurlijk materiaal – volledig vrij van synthetische chemicaliën en gifstoffen. Bij afbraak komen er eveneens geen gevaarlijke stoffen vrij. Ook leent natuursteen zich uitstekend voor renovatie, hergebruik, of duurzame recyclage.

Natuursteen wordt al gebruikt sinds de Middeleeuwen en gaat (meer dan) een leven lang mee. Uiteraard bestaan er heel wat verschillende soorten natuursteen, maar in het algemeen is het goed bestand tegen slijtage en schade. Als natuurlijk bouwmateriaal behoudt het dan ook zijn originele uitstraling.

Afhankelijk van uw project kan u bij Ceralith kiezen uit eersteklas Belgische, Chinese of Vietnamese natuursteen. Ons ervaren familiebedrijf importeert al jaren de hoogste kwaliteit natuursteen voor boordstenen tot vensterbanken.

Tijdloze uitstraling

Natuursteen mag dan al eeuwen in gebruik zijn, ook vandaag de dag blijft het een populaire materiaalkeuze. Met unieke kleuren en texturen is elk stuk natuursteen een kunstwerk op zich. Van klassiek tegelwerk tot rustieke dorpels en moderne gevelplinten. Als u kiest voor natuursteen, kiest u voor een tijdloze afwerking die tegen een stootje kan.

Weinig onderhoud

Hoeveel onderhoud natuursteen vereist hangt af van het type steen dat u kiest, maar algemeen gezien komt er niet veel bij kijken. Buitenshuis doen de regen en zon het grootste werk. Binnenshuis volstaat meestal een simpele schoonmaak met water en afstoffer. Om vlekken te verwijderen bestaan er speciale reinigingsproducten, verkrijgbaar in de meeste doe-het-zelfwinkels.

Overigens trekt natuursteen weinig stof aan. Een ideale keuze dus voor mensen met allergieën!

Prijs-kwaliteitverhouding

Het grootste voordeel van natuursteen is de prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel de kost van natuursteen aanvankelijk hoger kan liggen dan van sommige andere materialen is het een uitstekende investering op lange termijn. De duurzaamheid, het lage onderhoud, en de tijdloze uitstraling maken natuursteen tot een waardevolle keuze voor al uw (ver)bouwprojecten.

De prijspolitiek van Ceralith is simpel. Wij bieden onze klanten de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs. Ook service dragen we hoog in het vaandel. Daarnaast onderhouden we te allen tijden goed contact met onze internationale leveranciers, waardoor we u steeds de scherpste prijzen kunnen bieden.

Natuursteen kopen bij Ceralith

Voor een tijdloos en duurzaam bouwmateriaal is natuursteen de ideale keuze. Tegelsvensterbankenmuurafdekkersdorpelsboordstenengevelplinten of trappen, voor natuursteen van de hoogste kwaliteit moet u bij Ceralith zijn. U bent altijd welkom in onze toonzaal om ons gamma van dichtbij te ontdekken (liefst op afspraak, zo kunnen we u het beste verder helpen).

Koopt u liever online? Ook dat is geen probleem. Neem alvast een kijkje in onze handige online shop.

Hugo Kwanten - Bedrijfsleider Ceralith nv

Hugo Kwanten

Bedrijfsleider
Quality is life

Oudste van 7 kinderen, kreeg zijn kennis van natuursteen en keramische tegels mee vanuit het ouderlijk bedrijf. Met zijn ervaring als inkoper, steenkapper, vloerder en verkoper haalt hij elke dag het onderste uit de kan om zijn klanten optimaal verder te helpen.
Hugo heeft meer dan 45 jaar ervaring in natuursteen en spreekt vlot 7 talen, waaronder Chinees.