Muurafdekkers worden ook wel dekstenen of muurkappen genoemd. Ze worden vooral gebruikt ter bescherming van uw gemetste (tuin)muur, maar ook als bescherming voor de rand van uw dak, vijver of zwembad. U heeft de keuze uit muurafdekkers met of zonder watergroef. Muurafdekkers met watergroef zijn speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. De druipgroeven worden aan weerszijde van de deksteen ingeslepen waardoor het water niet meer langs uw muur of gevel kan druppelen. In onze handige webshop vindt u ook muurafdekkers zonder watergroef. Deze dekstenen zijn uiterst geschikt voor de bescherming van uw binnenmuren.

In ons basisaanbod vindt u geschuurde dekstenen in eerste keus Chinese blauwe hardsteen. Onze muurkappen zijn verkrijgbaar in een aantal standaardmaten die steeds uit stock leverbaar zijn. Dankzij ons uitgebreid netwerk kunnen we steeds dekstenen en muurkappen in hoogwaardig natuursteen leveren aan een scherpe prijs.

Waarom kiezen voor muurafdekkers in natuursteen?

Muurafdekkers in natuursteen bieden een combinatie van duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit. Natuursteenafdekkers zijn bestand tegen weersinvloeden, vocht en erosie, waardoor de levensduur van uw muur wordt verlengd. Bovendien voegen ze een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan het architecturale ontwerp, zo verfraaien ze de uitstraling van uw woning.

In verschillende kleuren en texturen beschikbaar, kunnen natuursteen muurafdekkers worden aangepast aan de specifieke stijl van elke ruimte. Dat terwijl ze tegelijkertijd een functionele barrière vormen tegen schade en slijtage.

Hoe natuursteen muurafdekkers plaatsen?

Het correct plaatsen van natuursteen muurafdekkers vereist zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Hier zijn de algemene stappen voor het plaatsen:

  1. Voorbereiding van het oppervlak: zorg ervoor dat het oppervlak waarop de muurafdekkers worden geplaatst vlak, schoon en vrij van vuil en puin is. Repareer indien nodig eventuele scheuren of oneffenheden.
  2. Selecteer de juiste lijm: kies hoogwaardige, flexibele lijm of mortel geschikt voor natuursteen en de ondergrond waarop de muurafdekker wordt geplaatst.
  3. Plaatsing van de muurafdekkers: breng de lijm of mortel gelijkmatig aan op de achterkant van de natuursteen muurafdekkers en druk ze stevig aan tegen de muur. Zorg ervoor dat de afstand tussen de afdekkers gelijkmatig is en gebruik eventueel spacers om een consistente voegbreedte te behouden.
  4. Voeg de voegen: vul de voegen tussen de afdekkers met een geschikt voegmiddel dat compatibel is met natuursteen nadat de muurafdekkers zijn geplaatst en de lijm is uitgehard. Let op dat dit voegmiddel geen zuren bevat.
  5. Afwerking: reinig eventuele overtollige lijm of overtollig voegmiddel van het oppervlak van de muurafdekkers en laat alles volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe natuursteen muurafdekkers onderhouden?

Het onderhoud van natuursteen muurafdekkers is essentieel om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden. Allereerst is regelmatige reiniging met een mild reinigingsmiddel en water belangrijk om vuil, stof en ander oppervlakteafval te verwijderen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen die de natuursteen beschadigen.

Waar koop ik natuursteen muurafdekkers?

Natuursteen muurafdekkers kopen? Dat doet u bij Ceralith! Door onze goede connecties met onze leveranciers bieden wij altijd de beste muurafdekkers aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen muurafdekkers u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.