Natuursteen vensterbanken voor binnen en buiten

Vensterbanken zijn een vaak onderschat, maar belangrijk onderdeel van uw woning. Als u kiest voor een vensterbank uit natuursteen kiest u voor een interieur met een luxueuze en moderne uitstraling. Ceralith biedt, zowel voor binnen als buiten, vensterbanken uit natuursteen aan.

De voordelen van een natuursteen vensterbank

Vensterbanken uit natuursteen zijn meer dan gewoon een decoratief element aan de buitenkant van uw woning, maar bieden ook de mogelijkheid om uw interieur extra te verfraaien. Een vensterbank is de ideale plek voor vazen, planten of andere sierelementen. De vensterbank zelf kan u bij Ceralith verkrijgen in zowel Chinese hardsteen als in Belgische hardsteen, ook wel blauwe steen genoemd. Chinese hardsteen is een grijze steen met kalkbolletjes, terwijl onze typische Belgische hardsteen zwart van kleur is met witte vlekjes. Elke venstertablet uit natuursteen is uniek. Natuursteen is een volledig natuurlijk product met zijn eigen structuur en tekeningen. Een natuursteen vensterbank brengt naast zijn esthetische uitstraling verschillende voordelen met zich mee.

Een vensterbank uit Chinese hardsteen heeft als voordeel dat het een budgetvriendelijke en toch kwalitatieve natuursteen is. Vensterbanken uit deze steen zijn in veel verschillende standaardmaten verkrijgbaar. De Chinese hardsteen van Ceralith wordt afgewerkt langs vijf kanten. (De bovenzijde en de zijden rondom.) De kleur van Chinese hardsteen kan eventueel nog iets verdonkerd worden door gebruik te maken van een bruine of groene zeep die minstens 15% lijnolie bevat. Chinese hardsteen is bij Ceralith dan ook een populaire keuze voor een natuursteen vensterbank. Belgische hardsteen is een iets duurder materiaal. Ook het aanbod standaardmaten is minder uitgebreid tegenover de venstertabletten uit Chinese hardsteen. Toch blijft Belgische hardsteen een van de meest populaire keuzes omwille van zijn typische structuur en tint. Beide zijn esthetische en duurzame opties voor uw natuurstenen vensterbank.

Vensterbanken uit natuursteen vragen weinig tot geen onderhoud. Natuursteen is een duurzaam materiaal waar u jarenlang van kan genieten. Uw vensterbank zal dus niet snel aan vervanging of herstelling toe zijn. Het is wel belangrijk om weten dat zowel Chinese als Belgische hardsteen gevoelig zijn aan zuren en zouten.

Onze vensterbanken in natuursteen zijn zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor het Belgische klimaat. Onze vensterbanken voor buiten zijn steeds voorzien van een watergroef en/of opstand. Wist u dat u met onze vensterbanken voor binnen kan besparen op uw energie-factuur? U plaatst de natuursteen vensterbank tussen de radiator en het raam, waardoor de warmte minder snel via het raam kan ontsnappen.

Onze natuurstenen vensterbanken zijn gemakkelijk te plaatsen en dus enorm geschikt voor doe-het-zelvers. Heeft u toch hulp nodig? We adviseren u met plezier over de meest optimale methode om uw natuurstenen vensterbank te plaatsen.

Prijs natuursteen vensterbank

Om een natuursteen vensterbank te kopen bent u bij Ceralith aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreid aanbod vensterbanken uit Belgische en Chinese natuursteen te koop aan tegen de scherpst mogelijke voorwaarden. Omdat wij de natuursteen rechtstreeks uit de groeve importeren, bent u verzekerd van kwalitatieve vensterbanken aan een scherpe prijs. Omdat we de natuursteen steeds aan grondige controles onderwerpen, kunnen we u in elke situatie natuursteen vensterbanken van topkwaliteit aanbieden.

Onze natuursteen vensterbanken zijn verkrijgbaar in de meest courante standaardmaten. Neem alvast een kijkje in ons handige overzicht. U vindt er makkelijk en snel de vensterbanken voor binnen of buiten die precies aan uw verwachtingen voldoen.

Contacteer ons voor uitgebreide informatie over onze vensterbanken in natuursteen.

Hugo Kwanten - Bedrijfsleider Ceralith nv

Hugo Kwanten

Bedrijfsleider
Quality is life

Oudste van 7 kinderen, kreeg zijn kennis van natuursteen en keramische tegels mee vanuit het ouderlijk bedrijf. Met zijn ervaring als inkoper, steenkapper, vloerder en verkoper haalt hij elke dag het onderste uit de kan om zijn klanten optimaal verder te helpen.
Hugo heeft meer dan 45 jaar ervaring in natuursteen en spreekt vlot 7 talen, waaronder Chinees.