Muurafdekkers met watergroeven

Muurafdekkers met watergroef. In onze handige webshop vindt u enkel muurdeksels in hoogwaardig natuursteen. Ontdek onze muurafdekkers in Chinese of Vietnamese hardsteen aan scherpe prijzen.

Filters
Breedte
Lengte
Materiaal

Muurafdekkers met watergroef in natuursteen

Als u een kwalitatieve muurafdekker met watergroef wilt kopen, bent u bij Ceralith aan het juiste adres. In onze handige webshop vindt u een ruim aanbod muurdeksels in hoogwaardig natuursteen. Omdat we zowel Chinese als Vietnamese hardsteen rechtstreeks uit de groeve importeren, bieden we u steeds scherpe prijzen voor natuursteen muurdeksels met watergroef.

De druipgroeven worden aan weerszijde van het muurdeksel ingeslepen waardoor het water niet meer langs uw muur of gevel kan druppelen. Hierdoor zijn onze muurdeksels uiterst geschikt voor de bescherming van uw buitenmuren.

Waarom kiezen voor muurafdekkers met watergroef in natuursteen?

Muurafdekkers met watergroef in natuursteen bieden een slimme oplossing voor effectieve waterafvoer en bescherming van muren. Deze groeven zijn strategisch ontworpen om regenwater en ander vocht weg te leiden van de muur, waardoor de kans op waterschade en erosie aanzienlijk wordt verminderd. Door het water efficiënt af te voeren, wordt de levensduur van uw muur verleng en vermindert de kans op schimmel- en mosgroei.

Natuursteen muurafdekkers met watergroef plaatsen

Het plaatsen van natuursteen muurafdekkers met watergroef vereist zorgvuldige planning en uitvoering om ervoor te zorgen dat de waterafvoer efficiënt verloopt. Hier zijn de stappen die u best volgt:

  1. Voorbereiding van het oppervlak: zorg ervoor dat het oppervlak waarop de muurafdekkers worden geplaatst vlak, schoon en vrij van vuil en puin is. Controleer ook of de onderliggende muur in goede staat verkeert.
  2. Bepaal de juiste plaatsing: markeer de positie waar de muurafdekkers met watergroef worden geplaatst. Zorg ervoor dat de groeven zich aan de buitenkant van de muur bevinden, zodat ze effectief water kunnen afvoeren. Doorgaans rekenen we 5 cm oversteek aan elke kant.
  3. Plaatsing van de muurafdekkers: breng geschikte lijm of mortel aan op de achterkant van de muurafdekkers en plaats ze op hun gemarkeerde positie op de muur. Zorg ervoor dat de afdekkers goed op elkaar aansluiten en dat de watergroeven naar beneden gericht zijn om de waterafvoer te vergemakkelijken. Controleer en sorteer de muurafdekkers op dikte vooraleer ze te plaatsen. Dikteverschillen zijn namelijk mogelijk.
  4. Voeg de voegen: vul de voegen tussen de afdekkers met een geschikt voegmiddel dat compatibel is met natuursteen nadat de muurafdekkers zijn geplaatst en de lijm of mortel is uitgehard. Zorg ervoor dat de voegen gelijkmatig worden gevuld en gladgestreken.
  5. Afwerking: reinig eventuele overtollige lijm en overtollig voegmiddel van het oppervlak van de muurafdekkers en laat ze volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe natuursteen muurafdekkers met watergroef onderhouden?

Het onderhoud van natuursteen muurafdekkers met watergroef is essentieel om hun functionaliteit en esthetiek op lange termijn te behouden. Hier zijn enkele stappen die u best volgt:

  1. Regelmatige reiniging: u kunt de muurafdekkers reinigen met een mild onderhoudsproduct indien gewenst. Gebruik echter geen producten die zuren en/of zouten bevatten. Om uw muurafdekkers terug op kleur te brengen kunt u ze bijschuren of onderhouden met een product op basis van lijnolie.
  2. Onderhoud de voegmiddelen: controleer de voegen tussen de muurafdekkers en zorg ervoor dat ze intact blijven. Repareer indien nodig beschadigde voegen om te voorkomen dat water onder de muurafdekkers sijpelt.
  3. Inspecteer op schade: controleer regelmatig de staat van de muurafdekkers en zoek naar tekenen van schade, zoals scheuren, barsten of loszittende stenen. Repareer eventuele schade zo snel mogelijk om verdere problemen te voorkomen.

Waar koop ik natuursteen muurafdekkers met watergroef?

Natuursteen muurafdekkers met watergroef kopen? Dat doet u bij Ceralith! Door onze goede connecties met onze leveranciers bieden wij altijd de beste muurafdekkers met watergroef aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen muurafdekkers met watergroef u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Go to Top