Terrastegels

Ceralith: uw partner voor natuursteen terrastegels. Ontdek ons uitgebreid assortiment terrastegels in natuursteen. Bezoek onze showroom.

Filters
Afmeting
Materiaal

U denkt eraan om uw terras (opnieuw) aan te leggen? Wij begeleiden u in uw zoektocht naar de ideale natuurtegels voor uw terras. Onze natuursteen terrastegels geven uw tuin een uniek karakter. We bieden een ruime keuze in graniet, basalt en blauwe steen in verschillende formaten (40×40, 50×50, 60×60 of 80×80) en afwerkingen.

Elke natuursteen tegel wordt afzonderlijk gekeurd door onze kwaliteitscontroleur in China. Zo garanderen wij u volledig vochtvrije eerste keus tegels zonder bruine vlekken.

Breng zeker een bezoekje aan onze showroom in Herent om ons volledig assortiment terrastegels in natuursteen te ontdekken.

Waarom kiezen voor natuursteen terrastegels?

Natuursteen terrastegels dragen bij aan de esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid van uw buitenruimte. Natuursteen geeft uw terras namelijk een tijdloze elegantie en natuurlijke uitstraling. Zo wordt uw buitenomgeving naadloos geïntegreerd met de natuurlijke elementen van uw tuin. De diverse kleuren en texturen van natuursteen terrastegels dragen bovendien bij aan de creatie van een unieke buitenruimte boordevol karakter.

Daarnaast staat natuursteen bekend om zijn duurzaamheid en weersbestendigheid. Hierdoor zijn natuursteen terrastegels bestand tegen de elementen, variërend van zonlicht tot regen en vorst. De robuustheid van deze terrastegels maakt ze bestand tegen slijtage, waardoor ze de ideale keuze zijn voor drukbezochte buitenruimtes.

Hoe natuursteen terrastegels plaatsen?

Het correct plaatsen van een terras in natuursteen vereist aandacht voor detail en zorg om een duurzaam en aantrekkelijk buitengebied te creëren. De exacte plaatsingsvoorwaarden zijn afhankelijk van het type natuursteen. Onze experts geven u al graag enkele algemene richtlijnen mee:

 1. Bereid de ondergrond voor:
  • Zorg voor een goed verdichte en stabiele fundering.
 2. Bepaal de lay-out:
  • Gebruik referentielijnen en markeringen om de gewenste lay-out van het terras te bepalen. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de tegels.
 3. Plaats de tegels:
  • Begin in het midden van het terras en werk naar buiten toe. Dit zorgt voor een symmetrische lay-out.
  • Plaats de natuursteen tegels met een gelijke voegafstand. Tik voorzichtig met een rubberen hamer om de tegels op hun plaats te leggen.
 4. Snijd de tegels en pas ze aan waar nodig:
  • Snijd tegels op maat met een natte tegelzaag als dat nodig is om het terras aan te passen aan de specifieke vorm of afmetingen.
  • Pas tegels aan bij randen, muren of obstakels met behulp van een tegelsnijder of slijper.
 5. Vul de voegen:
  • Nadat de tegels zijn geplaatst en vastgezet, vult u de voegen met geschikt voegmiddel. Kies een voegkleur die past bij het uiterlijk dat u wilt bereiken.
 6. Werk het terras af:
  • Verwijder overtollig voegmiddel van het oppervlak van de tegels terwijl ze nog nat zijn.
  • Laat het geheel drogen volgens onze aanbevelingen voordat u het terras in gebruik neemt.
 7. Plaats een afboording:
  • Overweeg het plaatsen van een afboording om de terrastegels op hun plaats te houden en een strakke afwerking te geven aan uw terras.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe natuursteen terrastegels onderhouden?

Natuursteen terrastegels correct onderhouden is essentieel om hun natuurlijke schoonheid te behouden en duurzaamheid te waarborgen. Onze expert delen hun tips en tricks graag met u:

 • Reinig regelmatig: veeg het terras regelmatig schoon om vuil, bladeren en ander afval te verwijderen. Dit voorkomt krassen en slijtage door schurende deeltjes.
 • Gebruik milde reinigingsmiddelen: gebruik een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel speciaal ontworpen voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen met zuren of schuurmiddelen.
 • Behandel vlekken direct: behandel vlekken onmiddellijk om permanente schade te voorkomen. Gebruik een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel.
 • Voorkom chemische schade: vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen of oplosmiddelen die de natuursteen aantasten.
 • Vermijd scherpe voorwerpen: voorkom krassen door scherpe voorwerpen, zoals metalen tuinmeubilair, door ze te vermijden of te voorzien van beschermende doppen.

Waar koop ik natuursteen terrasterras?

Natuursteen terrastegels kopen? Dat doet u bij Ceralith! Wij zijn gespecialiseerd in natuursteen terrastegels zoals Chinese hardsteen. Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste tegels aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen terrastegels u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Go to Top