Vloertegels

Ceralith, uw betrouwbare partner voor natuursteen vloertegels van 1 cm dik.

Filters
Afmeting
Materiaal

Ceralith NV specialiseert zich in natuursteen vloertegels voor verschillende toepassingen binnen en buiten. In ons gamma vloertegels in natuursteen bieden we bijvoorbeeld tegels aan met een dikte van 1 cm. Al onze natuursteen tegels zijn gekalibreerd en te plaatsen met een kleine voeg.

Onze tegels van 2 cm dik zijn niet gekalibreerd en worden daarom eerder in mortel geplaatst dan in lijm.

Breng gerust een bezoekje aan onze showroom in Herent om ons volledig assortiment vloertegels in natuursteen te ontdekken.

Waarom kiezen voor natuursteen vloertegels?

Natuursteen vloertegels staan bekend om hun duurzaamheid en robuustheid, waardoor ze geschikt zijn voor zowel drukke huishoudens als commerciële omgevingen. Het materiaal behoudt zijn esthetiek door de jaren heen, zelfs bij intensief gebruik. Bovendien zijn natuursteen vloertegels uitstekende warmtegeleiders, wat ze ideaal maakt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming indien er gewerkt wordt met vierkante tegels.
Met minimale onderhoudsinspanningen zijn natuursteen vloerstegels niet enkel een esthetisch aantrekkelijke keuze, maar ook een duurzame investering in de levensduur en waarde van uw ruimtes.

Natuursteen vloertegels plaatsen

Natuursteen vloertegels vereisen nauwkeurige en zorgvuldige plaatsing om een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloer te garanderen. De exacte plaatsingsvoorwaarden zijn afhankelijk van het type natuursteen vloertegel, onze experts geven u al graag enkele algemene richtlijnen mee:

 1. Bereid de ondergrond voor:
  • Zorg ervoor dat de ondergrond stevig, schoon en vlak is. Eventuele onregelmatigheden moeten worden gladgestreken of geëgaliseerd.
  • Is de ondergrond vochtig? Overweeg dan het gebruik van een vochtscherm om te voorkomen dat vocht de natuursteen aantast.
 2. Positioneer de tegels:
  • Begin in het midden van de kamer en gebruik referentielijnen om de indeling van de tegels te bepalen.
  • Plaats een rij tegels langs de lijnen zonder lijm om te controleren of het patroon en de positie bevallen.
 3. Breng de lijm aan:
  • Gebruik lijm geschikt voor natuursteen, zoals dunbedmortel. Volg de instructies die wij u meegaven voor de juiste mengverhouding en applicatiemethode.
  • Breng de lijm aan op een klein gedeelte van de vloer om te voorkomen dat de lijm droogt voordat de tegels zijn geplaatst.
 4. Plaats de tegels:
  • Druk elke tegel voorzichtig in de lijm en wiebel deze lichtjes heen en weer om een goede hechting te garanderen.
  • Houd tijdens het leggen een gelijke voegafstand aan met behulp van spacers.
 5. Maak de tegels op maat:
  • Snijd de tegels indien nodig op maat met een natte tegelzaag. Zorg ervoor dat de voegen overal even groot zijn.
  • Maak de tegels op maat bij obstakels, zoals deurkozijnen, met behulp van een tegelsnijder of slijper.
 6. Vul de voegen:
  • Nadat de tegellijm is uitgehard, vult u de voegen met een geschikt voegmiddel. Kies de kleur van het voegmiddel zorgvuldig om de gewenste uitstraling te bereiken.
 7. Breng de afdichting aan:
  • Breng indien nodig een sealer of impregneermiddel aan op de natuursteen volgens onze instructies.
 8. Werk de vloer af:
  • Verwijder eventuele overtollige lijm of overtollig voegmiddel van het oppervlak van de tegels terwijl het nog nat is.
  • Laat het geheel drogen volgens onze aanbevelingen voordat u de vloer in gebruik neemt.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Natuursteen vloertegels onderhouden

Natuursteen vloertegels vereisen zorgvuldig en aandachtig onderhoud om de duurzaamheid en esthetiek van het materiaal te behouden. Onze experts delen hun tips en tricks graag met u:

 • Dagelijkse reiniging: veeg of stofzuig de vloer regelmatig om vuil, zand en stof te verwijderen. Zo voorkomt u krassen.
 • Milde reinigingsmiddelen: gebruik voor de dagelijkse reiniging een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel dat specifiek is ontworpen voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen met zuren of schuurmiddelen. Deze beschadigen het oppervlak van de steen.
 • Behandel vlekken direct: handel snel bij gemorste vloeistoffen om vlekken te voorkomen. Gebruik een zachte doek en vermijd zuurhoudende substanties zoals citroensap en azijn.
 • Voorkom scherpe voorwerpen: vermijd het plaatsen van scherpe voorwerpen rechtstreeks op de vloer om krassen te voorkomen.
 • Beschermde viltjes: plaats beschermende viltjes onder meubelpoten om krassen en slijtage te minimaliseren.

Met regelmatig en zorgvuldig onderhoud behouden natuursteen vloertegels hun prachtige uitstraling en verzekert u tegelijkertijd de duurzaamheid ervan.

Waar koop ik natuursteen vloertegels?

Natuursteen vloertegels kopen? Dat doet u bij Ceralith! Wij zijn gespecialiseerd in natuursteen vloertegels zoals Chinese hardsteen. Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste aan tegen de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen vloertegels u ook kiest.

Ontdek ons assortiment op onze handige webshop of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Go to Top