Wandtegels

Ceralith, uw specialist in natuursteen wandtegels. Onze muurtegels zijn ideaal voor gebruik in uw keuken of badkamer.

Filters
Afmeting
Materiaal

Al meer dan 30 jaar specialiseren we ons in het aanbieden van natuursteen wandtegels met een dikte van 1 cm. Met deze dunne wandtegels bekleedt u op een eenvoudige wijze uw muur met natuursteen. Met natuursteen wandtegels van Ceralith creëert u een warme en natuurlijke stijl in uw keuken, badkamer, toilet en douche.

Al onze natuursteen tegels zijn gekalibreerd en te plaatsen met een kleine voeg.

Breng gerust een bezoekje aan onze showroom in Herent om ons volledig assortiment wandtegels in natuursteen te ontdekken.

Waarom kiezen voor natuursteen wandtegels?

Natuursteen wandtegels voegen een tijdloze en elegante dimensie toe aan uw interieur. Creëer een verfijnde en persoonlijke sfeer in elke ruimte. Of het nu gaat om een keuken, badkamer of zelfs uw woonkamer.

Naast de esthetische aantrekkingskracht zijn natuursteen wandtegels duurzaam en bestand tegen slijtage. Hierdoor zijn ze een praktische keuze voor gebieden die regelmatig gereinigd moeten worden. Het tijdloze karakter van natuursteen zorgt ervoor dat de wandtegels niet alleen een stijlvolle toevoeging zijn aan uw interieur, maar ook een investering in de toekomstige waarde en uitstraling van uw ruimte.

Natuursteen wandtegels plaatsen

Natuursteen wandtegels vereisen zorgvuldige en precieze plaatsing om een duurzame en visueel aantrekkelijke afwerking te verkrijgen. De exacte plaatsingsvoorwaarden zijn afhankelijk van het type natuursteen wandtegels, maar onze experts geven u al graag enkele algemene tips mee:

 1. Bereid de ondergrond voor:
  • Zorg ervoor dat de muur schoon, vlak en vrij van stof en vet is. Repareer eventuele beschadigingen en vul gaten met geschikt vulmateriaal.
  • Breng indien nodig een vochtwerende laag aan op de muur om te voorkomen dat vocht de natuursteen aantast.
 2. Bepaal de lay-out:
  • Gebruik referentielijnen om de indeling van de tegels te bepalen. Zorg voor een symmetrische en evenwichtige lay-out.
  • Plaats een rij tegels langs de lijnen zonder lijm om de positie en het patroon te controleren.
 3. Breng de lijm aan:
  • Gebruik een geschikte lijm voor natuursteen wandtegels. In onze showroom adviseren we u graag over de mengverhouding en applicatiemethode.
  • Breng de lijm aan op een klein gedeelte van de muur om te voorkomen dat de lijm droogt voordat de tegels zijn geplaatst.
 4. Plaats de tegels:
  • Druk elke tegel voorzichtig in de lijm en wiebel deze lichtjes heen en weer om een goede hechting te garanderen.
  • Controleer voortdurend of de tegels waterpas en recht zijn.
 5. Snijd de tegels en pas ze aan waar nodig:
  • Snijd tegels op maat met een natte tegelzaag indien nodig. Pas tegels aan bij obstakels, zoals stopcontacten of hoeken, met behulp van een tegelsnijder of slijper.
 6. Vul de voegen:
  • Nadat de tegellijm is uitgehard, vult u de voegen met geschikt voegmiddel. Kies een kleur die past bij het uiterlijk dat u wilt bereiken.
 7. Breng impregneer middel aan:
  • Overweeg om een sealer of impregneermiddel op de natuursteen aan te brengen om het gesteente te beschermen tegen vlekken. Wij adviseren u hier graag over.
 8. Werk het geheel af:
  • Verwijder overtollig voegmiddel van het oppervlak van de tegels terwijl ze nog nat zijn.
  • Laat het geheel drogen volgens onze aanbevelingen.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Natuursteen wandtegels onderhouden

Het onderhouden van natuursteen wandtegels vereist zorg en aandacht om de duurzaamheid en esthetiek van het materiaal te behouden. Onze experts delen hun tips en tricks graag met u:

 • Milde reinigingsmiddelen: gebruik voor de dagelijkse reiniging een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel dat specifiek is ontworpen voor natuursteen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen met zuren of schuurmiddelen. Deze beschadigen het oppervlak van de steen.
 • Behandel vlekken direct: handel snel bij gemorste vloeistoffen om vlekken te voorkomen. Gebruik een zachte doek en vermijd zuurhoudende substanties zoals citroensap en azijn.
 • Impregneer periodiek: breng periodiek een impregneermiddel aan om de tegels te beschermen tegen vlekken en slijtage. Dit is vooral belangrijk bij poreuze natuursteensoorten.

Waar koop ik natuursteen vloertegels?

Natuursteen wandtegels kopen? Dat doet u bij Ceralith! Wij zijn gespecialiseerd in natuursteen wandtegels zoals Chinese hardsteen. Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste aan tegen de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen wandtegels u ook kiest.

U ontdek ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Go to Top