Dorpels met watergroef

In onze handige webshop vindt u een ruim assortiment natuursteen dorpels in de meest gangbare standaardmaten. We bieden onze dorpels met watergroef aan in Chinese hardsteen of Cambodjaans graniet.

Filters
Breedte
Lengte
Categorie

Ceralith NV biedt u een ruim aanbod aan dorpels in natuursteen. We werken uitsluitend met eerste keus Chinese hardsteen en Cambodjaans graniet. Chinese blauwe hardsteen is een duurzame, slijtvaste, vorstbestendige en onderhoudsarme natuursteen. Daarom is Chinese hardsteen enorm geschikt voor dorpels. Deze tijdloze natuursteen sluit naadloos aan bij elke bouwstijl, zowel modern als klassiek. Onze dorpels in blauwe hardsteen zijn steeds voorzien van een druipgroeve die het metselwerk van uw woning beschermt. De zichtbare kanten zijn geschuurd en met een kleine facetkant afgewerkt.

Verder bieden we ook dorpels in Cambodjaans graniet aan. Voor onze dorpels kiezen we voor Cambodjaans graniet van het type 'Angkor Black'. Met zijn verzoete afwerking is deze natuursteen zwart van kleur. 'Angkor Black' graniet is kleurvast, minder gevoelig voor zuren en zouten en dus uiterst geschikt voor dorpels.

Waarom kiezen voor natuursteen dorpels met watergroef?

Het kiezen voor dorpels met watergroef in natuursteen biedt verschillende voordelen, vooral in buitentoepassingen waar waterafvoer essentieel is. Ten eerste leidt de watergroef regenwater en ander vocht weg van de dorpel. Zo voorkomt de watergroef dat water blijft staan op uw dorpel en de onderliggende structuur beschadigd raakt. Dit is vooral belangrijk voor de bescherming van deuren en ramen tegen waterinfiltratie. Waterinfiltratie kan namelijk zorgen voor schade aan de binnenkant van een gebouw, zoals lekkages of vochtschade.

Hoe natuursteen dorpels met watergroef plaatsen?

Het correct plaatsen van dorpels met watergroef in natuursteen vereist zorgvuldige voorbereiding en uitvoering om een duurzame en functionele installatie te garanderen. Hier zijn de stappen die u best volgt:

  1. Voorbereiding van de deuropening: zorg ervoor dat de deur-, raam, of garageopening vlak en schoon is voordat u begint met de installatie. Verwijder eventueel vuil, puin of oude dorpels en zorg ervoor dat de ondergrond stevig is.
  2. Meten en bestellen: meet de opening nauwkeurig op en bestel de juiste standaardmaat.
  3. Voorbereiding van de dorpel: breng indien nodig een afdichtingsmiddel aan op de onderkant van de dorpel om vochtinfiltratie te voorkomen.
  4. Plaatsing van de dorpel: breng geschikte lijm of mortel aan op de onderkant van de dorpel en plaats deze op zijn plaats in de deuropening. Zorg ervoor dat de dorpel waterpas staat en stevig is bevestigd.
  5. Afdichting van de naden: vul eventuele openingen tussen de dorpel en de omliggende muur op met een geschikt afdichtmiddel om te voorkomen dat water onder de dorpel kan doordringen.
  6. Testen en afwerken: controleer de dorpel op stabiliteit en functionaliteit en maak eventuele aanpassingen indien nodig. Reinig het oppervlak van de dorpel en verwijder eventueel overtollige lijm of overtollig voegmiddel.

We geven u graag meer uitleg over de plaatsing in onze showroom.

Hoe dorpels met watergroef onderhouden?

Het onderhoud van dorpels met watergroef is belangrijk om hun functionaliteit en esthetiek op lange termijn te behouden. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsstappen:

  1. Regelmatige reiniging: maak de watergroef regelmatig schoon om te voorkomen dat ze verstopt raakt door bladeren, vuil of ander afval. Gebruik een zachte borstel of een doek om vuil te verwijderen en spoel de groeven af met water.
  2. Onderhoud de voegen: controleer de voegen tussen de dorpels en de omliggende muur en zorg ervoor dat ze intact blijven. Repareer beschadigde voegen indien nodig om te voorkomen dat water onder de dorpels kan doordringen.
  3. Inspecteer op schade: controleer regelmatig de staat van de dorpels en zoek naar tekenen van schade, zoals scheuren, barsten of loszittende stenen. Repareer eventuele schade zo snel mogelijk om verdere problemen te voorkomen.

Waar koop ik natuursteen dorpels met watergroef?

Natuursteen dorpels met watergroef kopen? Dat doet u bij Ceralith! Door onze goede connecties met onze leveranciers, bieden wij altijd de beste natuursteen dorpels met watergroef aan de beste prijs. Zo bent u altijd zeker van uw keuze, welke natuursteen dorpels met watergroef u ook kiest.

U ontdekt ons assortiment online of in onze toonzaal in Herent. Maak bij voorkeur een afspraak voor u onze showroom binnenspringt, zo garanderen we een uitmuntende service.

Go to Top