Deze website maakt gebruik van cookies. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. - Meer info - Verberg
 • De beste prijzen
  Rechtstreekse import uit China
 • Een zeer grote stock
  Elke dag opnieuw
 • Persoonlijke service
  Onze topprioriteit
 • Grote showroom
  Kom ons bezoeken!
Door Ceralith | 31 maart 2021

Natuursteen dorpels

Een natuursteen dorpel kopen doet u bij Ceralith. Onze garantie? Een scherpe prijs voor natuurstenen raamdorpels, deurdorpels en garagedorpels.

Ceralith is de referentie voor natuursteen dorpels in Vlaanderen. Als u een natuurstenen dorpel zoekt aan een scherpe prijs bent u in Herent bij Leuven steeds aan het juiste adres. Gedurende vele jaren importeren we Chinese blauwe steen, Vietnamese hardsteen en Cambodjaanse graniet rechtstreeks uit de steengroeves. We zijn uw betrouwbare partner voor al uw projecten in natuursteen. Onze garantie? Natuursteen van topkwaliteit aan een scherpe prijs.

Natuursteen dorpel aan een scherpe prijs

Ceralith kan zich beroepen op meer dan 30 jaar ervaring en een internationaal handelsnetwerk. Hierdoor kunnen we u natuursteen dorpels aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Omdat elk product door de handen van onze eigen kwaliteitscontroleur gaat, kunnen we steeds dorpels van topkwaliteit leveren. Voor onze raamdorpels heeft u de keuze uit Chinese hardsteen, Vietnamese hardsteen of Cambodjaanse graniet. Onze deurdorpels zijn verkrijgbaar in Chinese hardsteen. Voor onze garagedorpels kiezen we voor Vietnamese hardsteen.

Hieronder vindt u alvast een indicatie voor de prijs voor natuursteen dorpels. Alle prijzen zijn BTW inclusief.

RaamdorpelsDeurdorpelsGaragedorpels
Chinese hardsteenVanaf € 25.10Vanaf € 30.35N/A
Vietnamese hardsteenVanaf € 25.85N/AVanaf € 28.36
Cambodjaanse granietVanaf € 29.90N/AN/A

 

We hebben speciaal gekozen voor deze types natuursteen omdat ze elk hun unieke eigenschappen hebben.

Chinese hardsteen

Chinese hardsteen heeft enkele interessante voordelen. Hieronder leest u waarom we voor dit type natuursteen kiezen voor de productie van onze raamdorpels en deurdorpels.

Chinese hardsteen is tijdloos, duurzaam en betaalbaar. Hierdoor is Chinese hardsteen een waardig alternatief voor de gekende Belgische hardsteen. U kan Chinese hardsteen herkennen aan zijn typische tekening met kleine kalkbolletjes. In vergelijking met Belgische en Vietnamese hardsteen is de Chinese variant iets grijzer van kleur. Zoals alle andere kalksteensoorten is Chinese hardsteen gevoelig voor zuren en zouten.

Chinese hardsteen laat zich makkelijk bewerken. Met een slijpschijf kan u zelf aan de slag om de dorpels in het gewenste formaat te zagen. Uiteraard bieden we onze dorpels ook aan in de meest courante standaardmaten.

Raamdorpels in Chinese hardsteen kan u bij ons kopen vanaf € 25,10 (incl. BTW). Onze deurdorpels zijn verkrijgbaar vanaf € 30,35 (incl. BTW).

Enkel toppers uit ons gamma:

 

Vietnamese hardsteen

Voor onze raamdorpels en garagedorpels zweren we bij Vietnamese hardsteen. Vietnamese hardsteen is een zeer gewilde oplossing omdat het qua kleur erg dicht aanleunt tegen onze eigen Belgische hardsteen. U kan Vietnamese hardsteen herkennen aan de aanwezigheid van kleine kleurnuances en witte adertjes. Net zoals alle andere kalksteensoorten is ook Vietnamese hardsteen gevoelig voor zuren en zouten.

Omdat we onze Vietnamese hardsteen rechtstreeks van de ‘Ha Trung’ groeve importeren, kunnen we u raamdorpels en garagedorpels aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Raamdorpels in Vietnamese hardsteen kan u bij ons kopen vanaf € 25,85 (incl. BTW). Onze garagedorpels zijn verkrijgbaar vanaf € 28,36 (incl. BTW).

Enkel toppers uit ons gamma:

 

Cambodjaanse graniet

Naast raamdorpels in Chinese of Vietnamese hardsteen, bieden we ook raamdorpels in Cambodjaanse graniet te koop aan. Omdat we ook onze Cambodjaanse graniet rechtstreeks uit de steengroeve importeren, kunnen we u zonder meer de beste prijs bieden.

We werken uitsluitend met ‘Angkor Black’ Cambodjaanse graniet. ‘Angkor Black’ is een kleurvaste granietsoort die in zijn verzoete afwerking zwart van kleur is. Een bijkomend voordeel van onze Cambodjaanse graniet is dat hij minder gevoelig is voor zuren en zouten en daardoor langer mee gaat.

Onze raamdorpels in Cambodjaanse graniet worden geleverd in een standaardformaat met een breedte van 18cm en zijn verkrijgbaar vanaf €29,90 (incl. BTW) per lopende meter.

Enkel toppers uit ons gamma:

 

Afwerking van dorpels in natuursteen

Dorpels met watergroef

Door een watergroef te frezen in de natuursteen dorpel, vermijden we dat regenwater in de spouw of op de gevelsteen drupt. Al onze dorpels in natuursteen zijn voorzien van een watergroef.

https://www.ceralith.be/media/wysiwyg/natuursteen-dorpel-met-watergroef.jpg" alt="natuursteen dorpel met watergroef" style="width:360px;height:auto;" />

 

Dorpels met opkant

Regenwater of vuil dat op uw dorpel achter blijft kan bij felle wind onder uw deur geblazen worden. Daarom raden we aan om natuursteen deurdorpels van een watergroef én opkant te voorzien. Onze Chinese hardsteen dorpels met opkant worden steeds massief aangeboden en zijn niet gekleefd.

natuursteen dorpel met opkant

 

Dorpels met watergroef en schuine kant

Onze dorpels in Vietnamese hardsteen zijn zowel voorzien van een watergroef als een schuine kant. De aanwezigheid van de schuine kant maakt ze uiterst geschikt voor gebruik als garagedorpel.

natuursteen dorpel met watergroef en schuine kant

 

Natuursteen dorpels kopen bij Ceralith

Als u natuursteen dorpels wilt kopen, bent u in Herent bij Leuven steeds aan het juiste adres. Meer dan 30 jaar ervaring en een internationaal handelsnetwerk staan ons toe u steeds de beste prijs te bieden voor natuursteen dorpels. Onze klanten prijzen ons om ons ruime aanbod en heldere afspraken.

In ons ruime aanbod vindt u naast natuursteen dorpels ook vensterbanken, muurafdekkers, boordstenen, gevelplinten en trappen.

Hugo Kwanten - Bedrijfsleider Ceralith nv

Hugo Kwanten

Bedrijfsleider
Quality is life

Oudste van 7 kinderen, kreeg zijn kennis van natuursteen en keramische tegels mee vanuit het ouderlijk bedrijf. Met zijn ervaring als inkoper, steenkapper, vloerder en verkoper haalt hij elke dag het onderste uit de kan om zijn klanten optimaal verder te helpen.
Hugo heeft meer dan 45 jaar ervaring in natuursteen en spreekt vlot 7 talen, waaronder Chinees.

Stuur een email